Lietuva
Grįžti
Vilnius
Grįžti Vilnius
Viešbučiai:
Vilnius Grand Resort Conti Hotel St.Palace viešbutis Green Vilnius Hotel Mabre Residence Hotel Narutis IMPERIAL Hotel & Restaurant 5+ viešbutis Calvary Hotel & Restaurant Holiday Inn Vilnius Atostogaujam.lt Bajorų sodyba Laisvalaikio dovanos Vila Monrai Grotthuss Boutique Hotel
Sanatorijos:
Eglės reabilitacijos centras Vilniuje | CORE
Pramogos:
Eye2Eye akių fotografija Vilniuje Gero alaus parduotuvė Vilniuje Ritos masažai Vilniuje Sūrio Džiugas® namai Spa Hamam Turkiška pirtis Dalios Grožio Studija AJ šokoladas Vilniuje „Vichy“ vandens parkas „Angel SPA“ centras QI ANMO Hungry Walls Vilniaus Masažo Klinika Masažo namai „Nuad Thai“ „Pramogos ore“ Joana Photo Style RB. Photography Judesio Prisilietimas „Azia SPA“ Vilniuje Magic Dinner - Grey restoranas Ošimas Autent Shiatsu SPA Studio figura Ajurvedos centras SPA Shanti Vilniuje Šokių ir laisvalaikio centras Studio DM Sovietinis bunkeris Kartodromas Kartlandas Vilniuje BIOCOS Vilniuje HLC labs Mvcomics.lt Viskio baras „King&Mouse“ Organizacija Blue / Yellow GURU SPA Vilnius Grand Resort - dienos poilsis CASTA Cyber Club Yugen Tea The Hedonist Studija Šokio harmonija Vilniuje Masažo namai Harmonijos menė Matančios rankos Mr. M. Massage Apsara Elen SPA Jogos Harmonija Akių Fotografija Vilniuje Zoologijos sodas Zoopark Vilniuje Restoranas Botanist Masažo salonas Cult of Beauty Spring and Fall R B Bistro Old Town SPA Kanapių aliejus Nordic Nutris Estetiškai koreguojantys masažai Erotinių prekių parduotuvė Fantazijos.lt Figaro salonas Atviros metalo dirbtuvės Mind Touch Studio Ananda Masažai & SPA VR Kambarys Backstage Roasters Gusto Blyninė DJ Akademija Crooked Nose & Coffee Stories Dešrainis24.lt Ieva Art Studio Baltas Dobilas ShakeSnack Vilnius Druskos pasakos AlaTurka kebabinė Sidro Istorijos Sushi Lovers Flera Snukerio akademija Ypatingos kavos klubas Noriu Dar Ohm!Bucha Sushi Sushi Gourmet Laisvalaikio žirgai Scandal Parlor Kavinė Tamago Domus Kitchen BiS masažai Mūzų kerai Vyno Vieta Vilniaus baidarės Meno studija Artoteka IMPERIAL Hotel and Restaurant ChickiMap Drops Clinic Vilniuje CyberPool Studija V Skinny Peach Kristina Dh&Twerk Neo Desig Vilniuje HotFlow Dailės pamokos Eye Art My Pilates DAD Studio Vilniuje Moderni Muzikos Studija GSC Vilniuje Go laser Vilniuje Akrobatika Krokodiliukas CBDjoy OBS Simuliatoriai Lazerspotas Naujieji Rytai Smart Dance Jojimo pamokos Restoranas Medininkai Nijinsky III Babble Dinner Club Night Rider Klinika YOU Baby SPA Vilnius Kirvių mėtymas Snakky Molinė Virtuvė Visos Stygos Žmogaus studijų centras Zuikių miestas PEW PEW VR Casa La Familia Train Your Brain Vilnius Tapybos Plenerai Gastro baras „Rabbit Hole“ Restoranas RoseHip Studio Figura Riešėje Estetinės medicinos specialistė Edita Senas Motociklas Marcinkevičiaus akupunktūros klinika Vyno klubas Vilniuje Restoranas „Grey“ Fotororo Photography Loginiai Žaidimai Pilates ir Zumba treniruotės Neli Beliakaitės Baltijos baleto akademija Čiulba Ulba Vilnius Forum Cinemas Vilnius Galvosūkių kambarys „Rūsys“ vaikams Vilniuje Mariars privati muzikos mokykla Aikido Dojo Sūkurys Little White Studio Žirgų teatras „Bingo“ RCMAX Hobby zona Gian Luca Demarco
Kaunas
Grįžti Kaunas
Viešbučiai:
Best Western Santakos viešbutis Ibis Styles Kaunas Centre
Sanatorijos:
Pramogos:
Poilsio ir laisvalaikio erdvė Aušra Masažo salonas Svajonių spa Sokrato Clinica Saulėja SPA Kartodromas Kartlandas Kaune Panerio poilsiavietė Restobaras Chill Edition Plaukų meistrė Emilija Sveikos odos terapija HUB 1640 Porto Pino Art JetRent Kaunas Purškiamas įdegis Rei Rei Jachta “Freedom” Plaukų terapija Venustė Billion Jetski DropRelaxe Ant Bangos Party Cruiser Laivai Grožio salonas Deporo ATIK ESUP Ginklų klubas Hattori Sushi TaDiena.lt Čiuožimas Kaune Forum Cinemas Kaunas Eva's head SPA BMW kateris Skinlija Beauty House Kauno Masažo Klinika Kotryna Energy Touch | Masažai Grožio perlai Masažo studija Tobula Savijauta Ajurvedos centras SPA Shanti Kaune Galvosūkių kambarys „Rūsys“ Kaune Šokoladinė Saldita Komanda Balionautojas Kaune Krepšinio namai Eye2Eye akių fotografija Kaune Zoologijos sodas Zoopark Kaune BIOCOS Kaune Ruta Reiki Mercar mokymų ir tyrimų institutas Restoranas AVILYS Restoranas BISTRONOMĖ Playdiscgolf Trolių pica Kaune Lavande Provence Mūšio frontas Andromeda Clinic Adana Kebabai Flash Dance šokių studija Way Out - pabėgimo kambariai Ciongo – aktyvus laisvalaikis Drops Clinic Kaune Grožio evoliucija Kaune Klinika Vibramedica Akių Fotografija Kaune Neo Desig Kaune Kineziterapijos klinika LaFa Bistro Royal time Animuokis.lt Višta Puode Rimanto Šerniaus teniso akademija Trial Room Flyboard Kaunas DP60 Boulder House Train Your Brain Kaunas Ekstremali nuoma Mini golfo studija "Jungle Monkeyz" Čiulba Ulba Kaunas Vienas iš mūsų – „Among Us" Beauty Inspirations by Erika Švelnė Way Out
Kernavė
Grįžti Kernavė
Viešbučiai:
Pušų šlamesy
Sanatorijos:
Pramogos:
Kelmė
Grįžti Kelmė
Viešbučiai:
Sanatorijos:
Pramogos:
Trolių pica Kelmėje
Latvija
Grįžti
Vasaros poilsio išpardavimas!
Specialūs poilsio pasiūlymai iki birželio 19 d.
0
3
DIENOS
:
2
1
VALANDOS
:
4
1
MINUTĖS
:
5
4
SEKUNDĖS
  • NoriuNoriuNoriu

Laisvadienis su Ievos kepiniais RECEPTAI!

2016 Rugs 24
TOP pasiūlymai
Laisvadienis su Ievos kepiniais RECEPTAI!

Išskirtinė pažintis su mergina, kurios magistro laipsnis vienintelis pabaltijo šalyse, o dar įdomesnė profesija bei darbo aplinka leidžia kasdien motyvuoti aplinkinius bei naujus pažįstamus, jog labai svarbu valgyti būtent namuose gamintą, kokybišką bei sveiką maistą.

Gražiausia moteris visoje galaktikoje

Kai susipažinau su Ieva pirmoji mintis, kuri šovė į galvą buvo:  ““wow”, koks gyvas žmogus.” Dar visiškai pritariu jos nuostabiausiai draugei Dovilei, kuri ją pristato kaip gražiausią moterį visoje galaktikoje ir su Dovile turime mintyje visą subalansuotą asmenybę ne tik išvaizdą. Vėliau bendraudama sužinojau, kad ją taip pat vadina nuostabia kepinių karaliene!

Laisvadienis su Ievos kepiniais RECEPTAI! - Noriu Noriu Noriu

Jos magistro laipsnis vienintelis pabaltijo šalyse

Išgirdusi kepinių karalienės titulą suklusau, juk nedažnai išgirsti, kad žmogų kas taip vadintų. Smalsaudama pasidomėjau ką Ieva veikianti. Pasirodo Beatos virtuvėje, pačiai Beatai iš dešinės, su prijuoste besisukinėjanti Ieva Pikžirnytė  vienintelė Baltijos šalyse turi tarptautinių mokslų „Maisto identitetas“ magistro laipsnį, o šiuo metu ir išskirtinę profesiją - maisto gaminimo ekspertė.

Laisvadienis su Ievos kepiniais RECEPTAI! - Noriu Noriu Noriu
Laisvadienis su Ievos kepiniais RECEPTAI! - Noriu Noriu Noriu

Pati Ieva pasakoja, kad mėgstamiausias dalykas jos darbe yra laisvė, pasitikėjimas bei bendravimas su skirtingais žmonėmis, kurių kompanija ji džiaugiasi kasdien.

 - Kaip gali nesidžiaugti, kai atsisuki ir kulinarijos studijos tarpduryje išvysti tokio mielumo senučiuką, kad net ašaros kauptis pradeda, mat, anūkės pasveikinti atėjo, - pasakoja Ieva.

Kai kalbinu apie laisvę ji pabrėžia labai vertinanti Beatos virtuvės komandos pasitikėjimą ja pačia. Nors Ievos pareigos “Maisto gaminimo ekspertė” gali sudaryti įspūdį, jog ji užsiima tik receptų kūrimu, tačiau ant jos pečių taip pat gula švenčių, kulinarijos pamokų organizavimas, rūpestis, kad Beatos virtuvės kurtų receptų valgiai viliotų skaitytojus, atsivertusius žurnalą, įsijungusius laidą ar užklydusius į blogo puslapį, tad į pareigas įtraukiamos fotosesijos, laidų filmavimai.  Žinoma, svarbiausia užduotis, jog gaminantys pagal receptus būtų patenkinti rezultatu ir kristų nuo kėdžių, kaip kadaise, Gustavo enciklopedijos herojus.

Kai žadina saulė, o ne žadintuvas

Artėjant vasaros sezonui saulė vis kviečia iškišti nosis iš kambario. Mėgstamiausias jausmas užklumpa ryte, kai nubudina ne žadintuvas, o šiltų spindulių kutenimas. Tuomet pusryčius iš jaukios virtuvės norisi neštis į terasas, susisukti į pledus ir saulę sveikinti garuojančiu puodeliu kavos, o vakarienes norisi traukti ne iš orkaitės, bet sodriu dūmo kvapu prisodrintas čiupti nuo karšto griliaus.  

Laisvadienis su Ievos kepiniais RECEPTAI! - Noriu Noriu Noriu

Tokioje aplinkoje galiu įsivaizduoti Ievą laisvalaikiu, kai atsipalaidavusi ir su plačia šypsena ji veria ant iešmo krevetes, cukinijas, kukurūzų burbuoles, sūrį kai lepindama draugus, šeimą gardžiausiais patiekalais paslapčia stengiasi pripratinti prie naminio maisto, taip norėdama juos paskatinti kuo daugiau gaminti namie.

RECEPTAI

Ieva supranta, kad gyvenant mieste, turint darbą, šeimą, draugus sunku užsiimti maisto gaminimu, bet tam juk yra nuostabūs savaitgaliai ar laisvos dienos, kai nereikia skubėti. Todėl ji dalinasi dviem fantastiškais receptais.

Laisvadienis su Ievos kepiniais RECEPTAI! - Noriu Noriu Noriu

Šiltos salotos su kepta lašiša Grill

Laisvadienis su Ievos kepiniais RECEPTAI! - Noriu Noriu Noriu

Tai tokie geri pietūs ar vakarienė, kad sunku ir patikėti. Ir sotūs, ir maistingi, dar sveiki, o jau skanūs… Visos mes, kai valgėme, tik lingavome galvomis iš skanumo ir jaukumo. O ypač, jei vaizdas už lango kiek nykesnis ir pilkesnis. Nes šių salotų lėkštėje – visa aibė spalvų.

Taigi, darbo tikrai nėra daug, tik šiek tiek keptuves įdarbinsim. Pirmiausia, tai supjaustome lašišos filė kubeliais, užberiame druskos ir pipirų. Įkaitiname keptuvę, įpilame šaukštą mėgstamo aliejaus ir suberiame lašišos kubelius. Pakepiname apie dvi tris minutes ir išjungiame. Cukiniją supjaustome skiltelėmis ar kubeliais, kaip labiau patinka. Vėl įkaitiname keptuvę, suberiame cukinijas, įdedame garstyčias, medų ir viską kaitiname kartu kelias minutes, kol sušils ir skoniai pasklis bei įsigers į ingredientus.

Romėninę salotą suplėšome rankomis ir beriame į dubenį. Vyšninius pomidoriukus perpjauname pusiau, beriame į dubenį. Ten keliauja ir avinžirniai bei šilta cukinija. Įberiame druskos (jei trūksta) bei šviežiai grūstų pipirų. Saulėje džiovintus pomidorus galima pasmulkinti, galima ir ne. Įberiame ir lukštentų kanapių sėklų, ir viską kartu sumaišome. Dedame lėkštėn ar dubenin, uždedame lašišos kubelių ir valgome, skanaujame, džiaugiamės.

  • 1 didelės romėninės salotos
  • 1 cukinijos1 didelio puodelio konservuotų ar išvirtų avinžirnių
  • 2 šaukštų garstyčių
  • 2 šaukštų medausgeros saujos vyšninių pomidoriukų
  • 200 g lašišos filėkeleto saulėje džiovintų pomidorųdruskos, pipirųkelių šaukštų lukštentų kanapių sėklųšaukšto aliejaus kepimui

Ievos cukinijų tortas

Laisvadienis su Ievos kepiniais RECEPTAI! - Noriu Noriu Noriu

Na ka gi čia ir pasakius? Ievos cukinijų tortas su avietiniu varškės ir ispaninio šalavijo kremu yra ir skaniausias, ir sveikiausias tortas, kuris taip greit susivalgo, kad net sunku patikėti. O saldumą reguliuokitės pagal save – nors Ievutė čia labai gerai atitaikius buvo cukraus kiekį.

Dideliame dubenyje rankiniu plakikliu išplakame kiaušinius. Cukiniją nulupame ir sutarkuojame smulkia burokine tarka. Į kiaušinius įmaišome aliejų, cukrų, tarkuotą cukiniją ir vanilės ekstraktą. Paliekame pusvalandžiui, kad cukinija išleistų sultis, kuriose ištirps cukrus.

Kitame dubenyje sumaišome miltus, sėlenas ir sėmenis, cinamoną, muskato riešutą, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską. Sukapojame ar kitaip susmulkiname šokoladą ir riešutus, juos įmaišome į miltus. Tuomet visą dubens turinį įmaišome į kiaušinių mišinį.

Dvi apvalias 20-24 cm skersmens kepimo formas išklojame kepimo popieriumi, į vieną sukrečiame pusę tešlos, į kitą – likusią pusę ir išlyginame paviršių. Kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 C su vėjelio funkcija skirtingose lygiuose apie 20 – 30 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku ar iškepė. Tik neperkepkite, kad pagrindas nebūtų sausas.

Dabar pasigaminsime kremą!

Į dubenį sudedame kreminę varškę ir grietinėlę ar jogurtą, cukrų ir gerai išplakame. Nutarkuojame citrinos žievelę, įspaudžiame sultis į varškės masę. Jei turite aviečių, jas sutriname šakute. Suberiame trintas avietes bei ispaninio šalavijo sėklas į varškės masę ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui.

Kai torto papločiai iškepė, juos pertepame varškės kremu ir papuošiame čiobreliais, uogomis, gėlėmis, riešutais ar kaip tik jūsų fantazijai norisi labiausiai.

  • 1 ir 1/2 stiklinės tarkuotos cukinijos (apie 300 g)
  • 2 kiaušinių
  • 150 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 1 nepilnos stiklinės cukraus
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • 1 nepilnos stiklinės kvietinių ar speltos miltų
  • 1 stiklinės ruginių miltų
  • 2 šaukštų sėlenų (kviečių ar rugių)
  • 1 šaukšto linų sėmenų
  • 1 šaukštelio cinamono
  • 2/3 šaukštelio kepimo sodos
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnio muskato riešutožiupsnio druskos
  • 50 g juodojo šokolado 
  • saujos kepintų lazdyno ar migdolų riešutų
  • kremui:
  • 250 g kreminės varškės
  • 250 ml grietinėlės arba graikinio jogurto
  • 50 g cukraus½ citrinos žievelės bei sulčių
  • 150-200 g aviečių (šaldytų ar šviežių)
  • 80 ml (5 šaukštų ir vieno šaukštelio) ispaninio šalavijo sėklų